La Generalitat Valenciana reconeix el museu Antonio Ferri de Bocairent

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport li atorga el títol de col·lecció museogràfica permanent

El museu que Bocairent va dedicar l’any passat a un dels pintors valencians actuals més reeixits compta des d’aquest dimarts, 11 d’agost, amb el reconeixement com a col·lecció museogràfica permanent segons resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport publicada hui al Diari oficial de la Comunitat Valenciana. L’espai dedicat a Antonio Ferri va obrir les seues portes el 31 de maig del 2014 a la coneguda com a Casa dels pintors després de la seua rehabilitació i adequació.

La col·lecció retrospectiva dóna a conèixer en detall la trajectòria d’Antonio Ferri caracteritzada per la varietat d’estils conreats al llarg d’una dilatada vida professional que encara roman vigent i permet actualitzar constantment l’exposició a Bocairent baix la supervisió del mateix Ferri. Així, la mostra compta amb els reconeguts quadres del pintor inspirats en el Quattrocento italià o d’altres que abasteixen des de l’abstracte fins al neoimpressionisme sense deixar de banda el pop o el surrealisme que han estat exposats a països com Dinamarca, Anglaterra o els Estats Units d’Amèrica.

Per a la regidora de Turisme, Noelia Vañó, aquest reconeixement “contribueix a seguir sumant atractius patrimonials i culturals tant per al veïnat com per als turistes que ens visiten”. Així, Vañó renova “l’agraïment més profund a Antonio Ferri per recordar-se’n de la població on va passar la seua infantesa i adolescència a l’hora de llegar la seua excepcional obra admirada arreu del món”.

Descarregar document DOC GV

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats *