Antonio Ferri materialitza la donació de 125 obres al poble de Bocairent

El pintor llega de forma perpètua una mostra del seu art per a la col·lecció museogràfica de la localitat on va passar la infància

El pintor Antonio Ferri i l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, van signar aquest divendres, 24 de maig, l’acta de donació de 125 obres per a la col·lecció museogràfica que la localitat li va dedicar el 2014. El document, formalitzat davant del notari Alfonso Pascual de Miguel de València, llega de forma “pura, simple a títol gratuït i irrevocable” les peces dipositades en el museu ubicat en el barri medieval de la població de la serra de Mariola amb l’únic requisit de què el consistori “s’encarregue de l’exposició, la difusió, la conservació, la comunicació pública i l’explotació” del llegat.

D’aquesta forma, Bocairent rep una col·lecció “d’un valor pictòric inigualable que mostra l’evolució de l’art d’Antonio Ferri des dels seus inicis; però, sobretot, de la seua obra de maduresa ja que un gran nombre de peces provenen del període 2008-2018”, com explica l’alcalde Josep-Vicent Ferre. Per això, el primer edil mostra “públicament, l’agraïment de tot el veïnat a Ferri per la seua consideració cap a la població on va viure la seua infantesa i adolescència així com la petjada perpètua que deixa per a gaudi del poble”.

La col·lecció està estructurada en tres àrees temàtiques. La primera està integrada per 32 quadres inspirats en el Quattrocento italià que configuren l’estil pictòric més diferenciador de l’art d’Antonio Ferri. En segon lloc, ‘L’essencial del gest’ recull 39 peces des dels anys 80 fins al 2012 que il·lustren l’evolució del pintor així com els diferents gèneres treballats al llarg d’una trajectòria ben fecunda. Per últim, el bloc més nombrós (54 obres) està dedicat a l’abstracte, l’estil que major fama internacional ha reportat a Antonio Ferri, amb una explosició de colors vius i formes diverses que capten de seguida l’atenció del visitant. Aquest reconeixement es palesa en exposicions en Dinamarca o en els Estats Units ja des dels anys 70.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats *